Hoppa till innehåll

Kundpresentation: Lokaltidningen

Lokaltidningen är en reklamtidning som sprids i södra delen av Sverige, och som finns i flera ortspecifika varianter (ett 30-tal + ett antal specialtidningar), vilket gör att information och erbjudanden är relevanta för den lokala läsaren.

CliqTags har använts vid ett antal tillfällen med Lokaltidningen Lund som direkt kund, och typiskt med koppling till innerstadsförsäljning. Fnv pågår inget samarbete, men vi hoppas på det för framtiden.

I huvudsak hanterade Lokaltidningen det redaktionella själva, och utbildning hölls vid behov på plats. Överlag tog det bara några timmar att få upp design, struktur och grundläggande information för respektive upplägg. Informationsinmatningen (speciellt v.g. Serviceguiden) tog förstås tid utöver det.

Här är några konkreta exempel på vad som har gjorts i samarbete med Lokaltidningen. I samtliga fall användes befintlig funktionalitet i CliqTags. Klicka på bilderna för förstoring.


Thomanders Jul

Ett årligt arrangemang i Lunds innerstad, som vid tillfället hade en tävling om snyggast skyltfönster. Kunder i butikerna kunde rösta via talong eller mobil sajt. Information om tävlingen fanns i Lokaltidningen och i butikerna. QR-koden i bilden gick till sajten för omröstning.


Serviceguiden

Varje nummer av tidningen har ett uppslag med en serviceguide som täcker in lokala företag. Denna lades över till CliqTags, så att den kunde nås via mobiler. Information om detta gavs i tidningen, enligt bilden.


Lund i City

En tidigare specialtidning som marknadsförde Lunds innerstad. Här gjorde vi en CliqTags-sajt som förmedlade aktuella erbjudanden från innerstadsbutikerna. Informationen uppdaterades kontinuerligt av redaktionen.


Cityjakten

En tävling där kunder kvalificerade genom att köpa för 300 kr i valda butiker. Information gavs via tidningen och i butikerna. Deltagande skedde via ett enkelt formulär på en mobil sajt. Man angav vilken butik man röstade på genom en unik kod som CliqTags verifierade automatiskt.