Hoppa till innehåll

Kundpresentation: AyTv’s

AyTv’s är ett mexikanskt bolag som säljer visningsutrymme på videoskärmar i bussar åt staden Mexiko City och privata aktörer. De har ett avtal med staden om att förmedla invånarinformation, men pga de privata aktörerna visar de också reklam och annan information.

AyTv’s GeoPromos är en kundanpassad app som stödjer beacons och geofencing, och fungerar ihop med innehållssystemet CliqTags, så att liknande information också kan förmedlas via resenärernas mobiltelefoner. Samma app finns tillgänglig i form av CliqTags Spotter, som också stödjer QR-koder.

Inom bussarna används beacons med USB-kontakt som kopplats in till skärmarna, så att man slipper batteristrul. Runt busshållplatser och en del andra ställen används geofencing med utsträckning så att hela platsen täcks in. Geofences är runda, men genom att de kan överlappa varann kan man täcka annat än cirkulära ytor.

För användaren är upplevelsen av en detekterad beacon eller geofence exakt samma: Om man i CliqTags har kopplat en sajt till endera platsen dyker den upp som en “skylt” i appen, som man sen kan klicka på för att se innehållet. Man kan t.o.m. visa allt innehållet i skylten, inklusive text, bild och video, utan bakomliggande sajt, då både den och innehållet bakom är vanlig HTML.

Lösningen har använts sen sommaren 2016 och har fungerat bra. De har idag inte speciellt stor volym användare för appen, men bevisligen har de haft nytta av den som komplement till sina skärmar.

Abiro AB, som tillhandahåller CliqTags, står för all inblandad teknik, förutom kompatibla beacons som köps in av kunden. Abiro är också ansvarig för den dagliga driften. Kunden har producerat allt innehåll på egen hand, utan Abiros inblandning utom v.g. inledande utbildning/dokumentation.

Arbetet gjordes på kundens uppdrag där de betalade för tjänst och app med eget varumärke, och också en del funktionalitet som inte fanns tidigare. De betalar nu årlig förlängning, där Abiro AB har helhetsansvar för systemdriften och uppgraderingar. Upplägget är att betrakta som hyra av kundanpassad lösning. Abiro har fulla rättigheter till alla tillägg som gjordes för kunden, vilket har införts på cliqtags.com och i CliqTags Spotter.

2021-08-10: AyTv’s GeoPromos kan inte längre laddas ner, då verksamheten bakom satsningen har lagts ner.